Türk Öğrencilerin Geliştirdiği Robot Dünya Finaline Gidiyor

İki yıldır faaliyet göstermekte olan Ergün Öner Mehmet Öner Anadolu Lisesi robotik kulübü, bu sene Emoner Robotics adlı takımı kurdu.

Emoner Robotics takımındaki hayallerinin peşinden giden geleceğin 19 genç mühendis ve bilim insanı; hayallerinin ilk adımı olan robotu yapmak için boş bir odayı atölyeye çevirdi. Gençler derslerinden arta kalan vakitleri başta olmak üzere yarıyıl tatillerini ve hafta sonlarını da bu atölyede geçiriyor.

TAMDER Üyeleri de Öğrencilere Sponsorluk Yapıyor

Ekibin çalışmaları sektörel firmaların destekleriyle sürmekte. Aralarında Tüm Ağaç İşleme Makinecileri Derneği TAMDER üyelerinden KARABUDAK MAKİNE’nin de bulunduğu çeşitli sponsorluklar sayesinde, öğrenciler 6000 dolar olan yarışmaya katılım ücretini ve diğer masrafları karşıladılar.

Bütün bu düzenli çalışmalarının sonucunda yaptıkları robot ile 05 - 07 Mart 2019 tarihlerinde Ülker Sports Arena'da gerçekleşen First Robotics Competition'da okullarını büyük bir gurur ve başarı ile temsil ettiler. 2019 Frc Basphorus Regional Etabı “En Yüksek Puan Toplayan Çaylak Takım' Dünyanın en büyük ve prestijli robot yarışması olarak tanımlanan FRC yarışmasının Bosphorus Regional etabında EMONER Robotics #7840 takımı yarışmaya katılan 33 yerli ve yabancı tecrübeli takım içeresinde rakiplerini geride bıraktı.

Gençlerimiz, turnuva sonunda aldığı bu ödüller sayesinde ABD'nin Houston şehrinde yapılacak olan ve sadece şampiyonların davet edildiği ‘FIRST Championship' şampiyonasına katılıp ülkemizi temsil etmeye hak kazandılar.

Copyright © 2019 Tüm Ağaç İşleme Makinecileri Derneği (TAMDER) Tüm Hakları Saklıdır.