TAMDER Y.K. Üyesi Murat Durular, Ağaç İşleme Makinecileri Sektörünü Temsilen Uluslararası 6. Mobilya Kongresinde Bir Konuşma Yapacak
TAMDER, Türk Ağaç İşleme Makinecileri Sektörünü Temsilen Uluslararası 6. Mobilya Kongresinde Bir Konuşma Yapacak
TAMDER Yönetim Kurulu Üyesi Murat Durular, Karadeniz Teknik Üniversitesi tarafından 2 – 5 Kasım 2020 tarihleri arsında sanal ortamda organize edilmekte olan 6. Uluslararası Mobilya Kongresine katılacak ve ağaç işleme makineleri sektörünü temsilen bir konuşma yapacak.
Bu yıl 20-22 Nisan tarihleri arasında K.T.Ü Orman Fakültesi ve Mimarlık Fakültesinde düzenlenmesi planlan ancak pandemi nedeniyle iki kez ertelenen kongre, online olarak Kasım ayının ilk haftasında çevrimiçi olarak gerçekleşecek. Toplantıda sektörümüz adına Tüm Ağaç İşleme Makinecileri Derneği Yönetim Kurulu üyesi Murat Durular da, 2 Kasım Pazartesi günü saat 16.00 – 18.00 arasında bir konuşma yaparak, yurtiçi ve dışında ağaç işleme makineleri pazarlarındaki son durum, sektörün geleceği hakkında görüşlerini aktarmasının yanı sıra TAMDER hakkında da bilgiler verecek.
İlki Hacettepe Üniversitesi Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği tarafından 1997’de gerçekleştirilen ilk mobilya kongresinden sonra, 2013 (Pamukkale), 2015 (Selçuk), 2016 (Muğla Sıtkı Koçman), 2017 (Düzce), 2018 (Anadolu) Üniversitelerinin bünyelerinde çeşitli kongreler gerçekleştirilmiş olup, her yıl başka bir üniversitenin ev sahipliğinde sürdürülmektedir.
Düzenleme Kurulu adına konuşan Prof. Dr. Hülya Kalaycıoğlu, KTÜ olarak kongrenin yapısını geliştirmeyi hedeflediklerini, böylelikle üniversite- sanayi işbirliğini güçlendirmenin yanında öğrencilerin gelişimine katkı sağlayacak bir etkinlik düzenleyeceklerini ifade ediyor ve bu amaçla; tasarım, malzeme ve üretim alanında yer alan ulusal ve uluslararası akademik ve sanayi paydaşlarını bir araya getirmek ve öğrenciler ile de buluşturmak arzusunda olduklarını söylüyor.
“Yenilikçi Yaklaşımlar” üst başlığı altında, endüstriyel tasarım, bilgisayar destekli tasarım, mobilya tasarımında inovasyon, makine teknolojisi, endüstri 4.0, orman endüstri makineleri ve işletmeciliği, malzemeler, yazılım ve bilişim, 3D baskı teknikleri, Ür-Ge vb. başlıkların ele alınacağı kongrede, yurtdışı ve yurtiçi üniversitelerinin yanı sıra sektörün çeşitli bileşenlerin temsilcileri de hazır bulunacak.