Tüm Ağaç İşleme Makinecileri Derneği

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı İstanbul İl Müdürü Ümit ÜNAL WoodMach Turkey etkinliği için destek veren açıklamalarda bulundu.

    Mobil ve sabit hat telefon ile internet, kablo ve uydu-TV fatura borçları e-Devlet üzerinden ödenebilecek.

    T.C. Sanayi ve Teknoloji  Bakanlığı İstanbul İl Müdürü Ümit Ünal :

    “Teknoloji odaklı sanayi hamlesi programının ilk uygulamasını makine sektörüyle başlattık. Bu paraleldeki WoodMach Turkey 2020 Zirvesi de firmalarımızın kat ettiği aşamaları sergilemesi açısından çok önemli”

    WoodMach Turkey  Gazetesi için görüştüğümüz T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı İstanbul İl Müdürü Ümit ÜNAL, TAMDER’in girişimiyle gerçekleştirilen “Mobilya Üretiminde İnovasyon ve Akıllı Üretim Sistemleri” Zirvesinin, Türkiye’nin teknoloji odaklı sanayi hamlesinin hedefleri doğrultusunda önemli bir girişim olduğuna vurgu yaparak, böylesi etkinliklerin artarak devam etmesi gerekir dedi.

    “Yerli ve milli üretimi gerçekleştirmeli, dışarıya bağımlılığı azaltmalı ve teknoloji üretme yolunda işletmelerimizi teşvik etmeli”

     WOODMACH TURKEY  Gazetesi : Gelişmiş batı toplumlarının teknolojilerinin dünya pazarları üzerinde uzun yıllar süren bir tahakkümü söz konusuydu. Zaman içerisinde küreselleşme ile birlikte aralarında Türkiye’nin de bulunduğu eskiden sadece bir “pazar” olan ülkelerin dünya pazarlarında rekabet şansı artmaya başladı. Zirvemizin de ana temasını oluşturan bu konu hakkında  neler söyleyebilirsiniz ?

    ÜMİT ÜNAL : 21. Yüzyılda sanayi kavramı artık sadece fiziksel ürünler üretmenin ötesine geçti.

    Bugün dünyadaki üretim ve dağıtım ekonomisi değişmiştir. Tüketici talebindeki değişimler, “akıllı” ürünlerin ortaya çıkması, üreticileri değer yaratmanın yeni yollarını keşfetmeye zorlamaktadır. Bu rekabet ortamında ayakta kalabilmek için işletmeler ve ülkeler büyümeye, gelişmeye ve fırsatları değerlendirmeye hazır olmalı, kendine yeterli hale gelmelidir.

    Makro boyutta baktığımızda yerli ve milli üretimi gerçekleştirmek, dışarıya bağımlılığı azaltmak, ülke ekonomisini geleceğe hazırlamak için en önemli adımlardır. Geleceğe hazırlanmak için her sektörde yerli ve milli üretimi mümkün hale getirmeli, işletmelerimizi teknoloji üretme yolunda teşvik etmeliyiz.

    WOODMACH TURKEY  Gazetesi : Bizler de zaten düzenlediğimiz bu zirve ile Türk makine sektörünün gelmiş olduğu noktayı ve dünya pazarlarındaki rekabet gücünü göstermeyi hedefliyoruz. Bu konuda ülke olarak neler yapmalıyız ?

    ÜMİT ÜNAL : Günümüz dünyasında, bir yandan dünya pazarlarının sınırları alabildiğine genişlerken, diğer yandan da küresel rekabet oldukça zorlu bir hale gelmiştir. Bunu erken fark eden ve bu konuda gerekli planlarını yaparak hazırlanan Türkiye de, hemen her sektörde teknolojik atılımlar gerçekleştirerek dünya pazarlarında etkinliğini artırmak için azami bir çaba sarf etmektedir.

    “Devlet kurumlarının yanı sıra sivil toplum örgütlerinden sanayi kuruluşlarına, üniversitelerden teknolojik Ar-Ge merkezlerine kadar herkese önemli roller düşmektedir”

    Başta Türkiye Cumhuriyeti Başkanlığı ve bakanlıklarımız olmak üzere, devlet olarak bizler üzerimize düşeni yerine getiriyor, planlamalar yapıyor, stratejiler geliştiriyor ve bir bir hayata geçirerek sanayimizin önünü açıyoruz.  Bununla birlikte devlet kurumlarının yanı sıra sivil toplum örgütlerinden sanayi kuruluşlarına, üniversitelerden teknolojik Ar-Ge merkezlerine kadar hemen herkese önemli roller düşmektedir.

    Bu nedenle bu konuda atılacak her adım, her girişim, her etkinlik üretimimiz, ihracatımız, ekonomimiz ve tabii ülkemiz için oldukça önemlidir. Bu nedenle TAMDER’in düzenlediği bu uluslararası zirvenin de oldukça yararlı olacağını ve Türk makinacılarının buradan öğreneceği pek çok şeyin olduğunu düşünüyorum.

    WOODMACH TURKEY  Gazetesi : Devletimiz bu konudaki hedefleri neler ? Şu ana kadar yaptıklarınız ve yapacaklarınız konusunda bilgi verebilir misiniz?

    ÜMİT ÜNAL : Devletimiz de, bakanlığımız da bu konuda çok ciddi adımlar atmaktadır. Bildiğiniz gibi Türkiye Cumhuriyeti Başkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığınca hazırlanan ve 23 Temmuz 2019 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 11. Kalkınma Planımızın vizyonu “Daha fazla değer üreten, daha adil paylaşan, daha güçlü ve müreffeh Türkiye” olup ülkemizin uluslararası konumunu yükseltmek ve halkımızın refahını artırmayı amaçlamıştır.

    Kalkınma planımız esas olarak rekabetçi üretim ve verimlilik artışları için imalat sanayii odaklı bir yaklaşım geliştirilmiştir. Planın, üretim ve verimlilik odağı, Türkiye’nin uluslararası rekabet edebilirliğinin artırılması ve yüksek katma değer yaratarak sürdürülebilir ekonomik büyümenin ve kalkınmanın sağlanması için kritik bir perspektif sunmaktadır.

    BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
    ZİYARETÇİ YORUMLARI

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

    BİR YORUM YAZ